Фото: росЗМІ

Кремль планує закрити кордони у випадку нової хвилі мобілізації, — британська розвідка

Російський уряд розробляє систему для запобігання виїзду з країни потенційних призовників та мобілізованих у російську армію.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Зазначається, що 11 липня російське видання "Медуза" заявляло, що Кремль впроваджує так звану систему обміну інформацією між міністерством оборони та Федеральною службою безпеки, щоб передавати докладну інформацію про потенційних призовників до прикордонної служби ФСБ і не допустити їх втечі з країни.

Повідомляється, що система має бути повністю готовою до осені 2024 року. Водночас, згідно з даними британської розвідки, Москва щорічно влаштовує два призови на військову службу. Так, щорічно у РФ проходять службу 250 тисяч призовників.

Британська розвідка

Інфографіка: британська розвідка

"Сотні тисяч російських громадян залишили країну після оголошення часткової мобілізації у 2022 році. Переважно країну покинули молодь та високоосвічені люди, що вплинуло на ринок праці країни-агресора. Впровадження цієї системи, ймовірно, потрібне для зменшення масштабів відтоку населення у випадку подальшої хвилі мобілізації", — наголосили у британській розвідці.

Нагадаємо, 13 липня британська розвідка повідомляла, що середньодобові втрати країни-агресора у травні та червні сягнули максимальних показників з початку повномасштабної російсько-української війни. Загалом за останні два місяці Москва втратила вбитими та пораненими понад 70 тисяч солдатів окупаційної армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.07.2024 14:12