Фото: Генштаб ЗСУ / Emerging Europe

Рекордні показники: британська розвідка оцінила втрати Росії за останні місяці

Середньодобові втрати країни-агресора у травні та червні сягнули максимальних показників з початку повномасштабної російсько-української війни.

Як повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані своєї розвідки, у середньому за добу у травні росіяни втрачали убитими та пораненими 1262 окупантів, а у червні — 1163.

Загалом за останні два місяці Москва втратила вбитими та пораненими понад 70 тисяч солдатів окупаційної армії. У розвідці наголошують, що зростання втрат окупантів пов'язано з відкриттям російськими військами нового фронту на Харківщині та через намагання зберегти темпи наступальних операцій уздовж лінії фронту.

"Хоча цей новий підхід посилив тиск на лінію фронту, ефективна оборона Збройних сил України та відсутність підготовки в окупаційної армії знижують здатність Москви використовувати будь-які тактичні успіхи, попри спроби ще більше розтягнути лінію фронту", — зазначили у британській розвідці.

Британська розвідка

Інфографіка: британська розвідка

Згідно з прогнозами розвідки Великої Британії, рівень втрат окупаційних військ, ймовірно, продовжить перевищувати 1000 осіб за добу впродовж наступних двох місяців, оскільки країна-агресор продовжує намагатися перевершити українські сили за кількістю.

Нагадаємо, 10 липня Міністерство оборони України з посиланням на дані розвідки повідомляло, що за останній рік значно зросла частота ударів України по Чорноморському флоту Росії. Паралельно також збільшується їхня ефективність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.07.2024 01:26