Фото: Telegram-канал Олександра Сирського

Кремль поставив задачу окупантам захопити Часів Яр: Сирський озвучив терміни

Вище російське воєнне керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня. Україна посилює свої бригади в цьому районі.

Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

"З метою адекватного реагування на дії противника та зміцнення оборони наших військ на цьому напрямку були вжиті заходи щодо суттєвого посилення бригад боєприпасами, дронами, засобами РЕБ", — наголосив головком.

За його словами, ворог також зосереджує зусилля для:

  • прориву нашої оборони західніше Бахмута; 
  • виходу до каналу Сіверський Донець — Донбас;
  • захоплення населеного пункту Часів Яр;
  • створенні умов для подальшого просування до Краматорської агломерації.

Проте наразі всі плани ворога розбиваються об потужну оборону українських воїнів. 

"Реалізації планів противника заважає героїчна оборона наших бригад, які буквально вгризлися в землю, стримуючи щоденні атаки ворога. Використовуючи чисельну перевагу та різноманітні мотиваційні чинники, у тому числі і розстріли, окремі групи піхоти противника вийшли до мікрорайону "Новий", але були знищені ударами FPV-камікадзе та вогнем артилерії", — заявив Сирський.

Головнокомандувач зауважив, що військове керівництво України продовжує проведення організаційних заходів з упором на підвищення ефективності управління, виключення дублювання, направлення вивільнених ресурсів на забезпечення бойових частин та підрозділів. Головна задача цих заходів — нарощування боєздатності наших військ, збереження життя наших воїнів, зриву планів ворога, забезпечення підготовки резервів.

"Головний висновок з дводенної роботи на фронті — необхідність підвищення якості підготовки, у тому числі морально-психологічної складової, нарощування чисельності високотехнологічних безпілотних систем різного призначення з підготовленими операторами, підвищення якості проведення асиметричних дій з метою зниження бойового потенціалу противника", — додав Сирський.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що обстановка на Східному фронті останніми днями суттєво загострилася. Це пов'язано зі значною активізацією наступальних дій рашистів після проведення у Росії президентських виборів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.04.2024 12:29