Фото: Дмитро Пєсков. Джерело – росЗМІ

Кремль відходить від своєї інформаційної операції щодо інтересу до переговорів з Україною, — ISW

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков прямо заявив, що Кремль не зацікавлений у переговорах з Україною, припускаючи, що російська влада відходить від своєї інформаційної операції, яка має симулювати інтерес до переговорів. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Пєсков відповів на запитання про заяву президента України Володимира Зеленського від 19 грудня про те, що питання переговорів з Росією наразі "неактуальне", заявивши, що Кремль неодноразово заявляв про відсутність "бази" чи "фундаменту" для переговорів з Росією. Пєсков також заявив, що "передумови" для переговорів відсутні, ймовірно, маючи на увазі незмінні максималістські цілі Росії в Україні, які є рівносильними повній капітуляції України та Заходу. 

ISW вже давно вважає, що Кремль не має наміру сумлінно вступати в серйозні переговори з Україною чи Заходом. Кремль раніше просував інформаційні операції, симулюючи інтерес до переговорів з Україною, щоб уявити себе відповідальною стороною та звинуватити Україну у відмові від "розумних" переговорів з Росією, але Кремль, схоже, відходить від цієї інформаційної операції.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський запевняє, що Україна відкрита для мирних ініціатив будь-яких країн, якщо вони виходять з необхідності повного виведення російських військ з суверенної території України. Водночас будь-який територіальний компроміс неприпустимий для Української держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.12.2023 05:56