Володимир Кудрицький. Джерело: "Укренерго"

Кудрицький прокоментував своє звільнення з посади керівника "Укренерго"

Володимир Кудрицький прокоментував своє звільнення з посади керівника "Укренерго". Він запевнив, що рішення наглядової ради компанії "не має жодного стосунку до питання захищеності підстанцій".

Відповідний пост він написав на своїй сторінці у Facebook.

"2 вересня наглядова рада "Укренерго" на позачерговому засіданні рішенням більшості її членів вирішила достроково припинити мої повноваження голови правління. Виконувачем обов'язків голови правління призначений Олексій Брехт, член правління який відповідає за експлуатацію, відновлення та розвиток високовольтної інфраструктури. Також ухвалене рішення про проведення конкурсу на заміщення посади голови правління компанії", — зазначив він.

Кудрицький запевнив, що саме він ініціював позачергове засідання наглядової ради (НР), тому що "переконаний, що питання звільнення і призначення керівника "Укренерго" — повноваження виключно НР".

"Це важливо не тільки як принцип. Саме незалежність корпоративного управління компанії та прозорі бізнес-процеси — ключова запорука надання західними партнерами 1,5 мільярда євро фінансової підтримки на відновлення енергосистеми та її захист", — зазначив він.

Посадовець пояснив, що рішення ради щодо його звільнення "не має жодного стосунку до питання захищеності підстанцій "Укренерго".

"Я представив членам НР детальний звіт щодо кожного об’єкту. І до нього жодних запитань не було. Я не можу вдаватися в деталі, але на підстанціях "Укренерго" побудовано понад 60 антидронових укриттів, практично на кожній підстанції. Такі інженерні споруди побудовані лише на об’єктах "Укренерго". Там, де замовником виступала компанія, не витрачено жодної гривні з державного бюджету, адже всі вони побудовані за кошти міжнародної підтримки", — наголосив керівник.

Кудрицький також підкреслив, що збереження у компанії професійної команди і призначення у наглядову раду всіх незалежних її членів є запорукою продовження підтримки західних партнерів, яка повністю використовується на відновлення енергосистеми. Він висловив сподівання, що Олексій Брехт завдяки своєму досвіду зможе забезпечити продовження належної підготовки енергосистеми до важкої зими.

"Я безмежно вдячний всім вам за сотні постів і повідомлень в ці дні, за величезну підтримку. Мій останній робочий день в "Укренерго" 4 вересня", — підсумував він.

Що відомо про звільнення Володимира Кудрицького

Про можливе звільнення Володимира Кудрицького писали низка ЗМІ ще 30 серпня. Деякі українські видання також інформували, що в Офісі президента міністр енергетики Герман Галущенко проводив співбесіди з потенційними кандидатами на голову правління НЕК "Укренерго". 

За даними видання Forbes, під час Ставки Верховного головнокомандувача 30 серпня президент України Володимир Зеленський вирішив, що голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький має написати заяву про звільнення за власним бажанням. Причина — незавершені захисні конструкції навколо підстанцій "Укренерго", що після російського масованого обстрілу 26 серпня призвело до перебоїв із постачанням електроенергії.

Ввечері 2 вересня за звільнення керівника "Укренерго" проголосували четверо членів наглядової ради з шести. Обов’язки очільника компанії з 4 вересня виконуватиме нинішній член правління Олексій Брехт.

Варто зазначити, що Володимир Кудрицький очолював "Укренерго" з 2020 року. Він мав працювати на цій посаді до серпня 2025 року.

Нагадаємо, у липні Вищий антикорупційний суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження проти голови НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.09.2024 17:15