Володимир Кудрицький. Джерело: "Укренерго"

Кудрицького звільнили з посади керівника "Укренерго": за це проголосувала наглядова рада компанії, — ЗМІ

У понеділок, 2 вересня, ввечері, за звільнення керівника "Укренерго" Володимира Кудрицького проголосували четверо членів наглядової ради з шести. Обов’язки очільника компанії виконуватиме нинішній член правління Олексій Брехт.

Про це повідомив Forbes із посиланням на співрозмовника, який знайомий із результатами засідання.

Раніше питання звільнення Кудрицького підіймали на Ставці головнокомандувача. За угодою, він мав працювати на цій посаді до серпня 2025 року.

Наглядова рада "Укренерго" зібралася на нараду пізно ввечері 2 вересня. Зустріч ініціював Володимир Кудрицький, розповів журналістам співрозмовник з енергетичних кіл у владі, він пояснював це чутливістю ситуації.

Тепер Кудрицький перебуватиме на посаді голови правління "Укренерго" до 4 вересня. Після його звільнення виконуватиме обов’язки керівника нинішній член правління Олексій Брехт.

Під час Ставки Верховного головнокомандувача 30 серпня президент України Володимир Зеленський вирішив, що голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький має написати заяву про звільнення за власним бажанням. Причина — незавершені захисні конструкції навколо підстанцій "Укренерго", що після російського масованого обстрілу 26 серпня призвело до перебоїв із постачанням електроенергії.

"Укренерго" — оператор української енергосистеми, від стабільної роботи якого залежить енергетична безпека країни. У наглядовій раді компанії шість членів: незалежні — Даніель Доббені, Педер Андреасен, Роман Піонковскі, а також представники держави — Юрій Бойко, Юрій Токарський, Олександр Баранюк. Одне місце вакантне, відколи у квітні 2022 року Міністерство енергетики припинило повноваження незалежного члена наглядової ради Деяна Остоїча у звʼязку з поданою ним заявою.

Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк вважає, що звільнення Володимира Кудрицького може потягнути за собою корупційну складову, на яку можуть звернути увагу союзники України.

"Зараз побачите реакцію міжнародників і наслідки, які потягне це рішення. Думаю віддача буде також швидка і доволі болісна", — заінтригував нардеп.

Нагадаємо, що про можливе звільнення Володимира Кудрицького з посади голови Національної енергетичної компанії "Укренерго" заговорили ще в серпні, а до кінця сінця ці розмови ставали все активнішими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.09.2024 23:13