Фото: Twitter Дмитра Кулеби

Кулеба зробив рішучу заяву після нічного обстрілу Харкова та Одеси

У ніч на 2 березні російські терористи завдали удару по Одесі, Харкову та Сумщині. Україна через нерішучі дії союзників втрачає людські життя.

Про це написав у соцмережі X міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Посадовець закликав союзників інвестувати більше у виробництво зброї.

"Росія діє кожного разу, коли Захід не діє. За кожне слово, яке пояснює, чому щось не можна зробити для України, Росія забирає справжнє людське життя", — йдеться у повідомленні Кулеби.

За його словами, на кожну недоставлену систему протиповітряної оборони РФ відповідає сотнями ракет і безпілотників, які атакують українські міста. А за кожен патрон, вивезений з Європи замість того, щоб відправити в Україну, Росія захоплює ще один квадратний метр європейської землі.

"Інвестуйте у виробництво зброї, купуйте та забороняйте експорт за межі Європи зараз. Мета полягає не в тому, щоб діяти "скільки потрібно", а "якомога швидше і скільки потрібно", — додав Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, в ніч на 2 березня російська армія завдала удару "шахедами" по Одесі. Внаслідок атаки терористів зруйновано дев'ятиповерхівку. Щонайменше двоє людей загинули, їхні тіла дістали з-під завалів рятувальники. Ще семеро людей постраждали — серед них є дитина.

Також у ніч на суботу, 2 березня, у Харкові під час повітряної тривоги лунали вибухи. Перед тим в командуванні Повітряних сил Збройних сил України попереджали про фіксацію руху ворожих ударних дронів типу "Шахед" у напрямку міста. Згодом мер Харкова Ігор Терехов повідомив про "приліт" в одному з районів міста.

Вже зранку, 2 березня, російські загарбники завдали артилерійського удару по населеному пункту Станіславської громади на Херсонщині. Внаслідок обстрілу загинув місцевий житель.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.03.2024 11:37