Дмитро Кулеба та Марія Габріел. Джерело: Міністерство закордонних справ України

Кулеба зустрівся з главою МЗС Болгарії: обговорили посилення безпеки у Чорному морі

У четвер, 4 квітня, глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба провів зустріч з болгарською колегою Марією Ґабріель. Сторони обговорили кроки для зміцнення безпеки у Чорному морі.

Про це повідомила прес-служба українського відомства.

"Змістовна зустріч з моєю болгарською колегою Марією Ґабріель щодо шляхів подальшого розвитку нашої двосторонньої співпраці. Я попросив Марію передати нашу вдячність болгарському парламенту за прийняття рішень на підтримку України", — зазначив Кулеба.

За його словами, вони обговорили українсько-болгарське партнерство, яке важливе для зміцнення безпеки в Чорному морі. 

"Міцне українсько-болгарське партнерство важливе для підтримання регіональної стабільності, зміцнення безпеки в Чорному морі та збереження довгострокового миру в Європі", — підсумував український міністр.

Варто зазначити, що у січні цього року міністр оборони Болгарії Тодор Тагарьов заявив про підписання угоди з Румунією та Туреччиною про створення протимінної групи в Чорному морі. Після цього розпочалася відповідна місія з розмінування.

Пізніше в січні міністр оборони Туреччини Ясар Гюлер, його румунський колега Ангел Тілвар і заступник міністра оборони Болгарії Атанас Запрянов підписали у Стамбулі меморандум про взаєморозуміння, щоби сформувати тристоронню ініціативу щодо знешкодження вибухових речовин.

Нагадаємо, 14 березня, Болгарія відправила Україні першу партію з 30 бронетранспортерів. Загалом наша держава має отримати 100 таких машин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.04.2024 21:29