Фото: соцмережі

Латвія виганяє зі своєї території понад тисячу росіян: названо причину

З Латвії будуть депортовані щонайменше 1213 громадян Росії, які не виконали вимоги поправок до закону про імміграцію і подали документи на отримання дозволу на проживання у цій країні.

Про це повідомило латвійське Управління у справах громадянства і міграції (PMLP), пише LETA.

За інформацією відомства, ці 1213 громадян РФ не подали документів на отримання дозволу на проживання в Латвії до 30 листопада. Саме цей термін був встановлений зміненим законом, і немає інформації про те, що вони вже виїхали з Латвії.

Варто відзначити, що наразі не визначена остаточна кількість росіян, яких виставлять із Латвії через недотримання закону, оскільки 3 січня 2024 року закінчується термін дії посвідок на постійне проживання громадян РФ, які підпадають під дію поправок до закону про імміграцію і не подали заяви на отримання статусу постійного резидента Євросоюзу до 31 грудня.

За даними джерела, останній термін поширюється лише на тих, хто до 30 листопада пересклав іспит на знання державної мови.

Цікаво, що до внесення змін до закону громадяни Росії у Латвії отримували посвідку на постійне проживання за спрощеною процедурою, без складання мовного іспиту. Але вже з вересня 2022 року вони повинні були скласти обов'язковий іспит на знання державної мови на розмовному рівні.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо назвав дії Росії на кордоні гібридною атакою. Скупчення нелегальних мігрантів там багато хто вважає штучною акцією росіян.

У четвер, 14 грудня, фінський уряд ухвалив рішення закрити пункти пропуску на сухопутному кордоні з Російською Федерацією. Термін обмеження триватиме до 14 січня 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.12.2023 19:23