Фото: Офіс президента

Лавров пригрозив Заходу ядерною зброєю: Зеленський відреагував на чергові залякування Кремля

Президент Володимир Зеленський наголосив, що чергові ядерні погрози Кремля про застосування ядерної зброї є частиною "залякувальної програми". 

Таку заяву він зробив 27 серпня 2024 року на прес-конференції в межах форуму "Україна 2024. Незалежність".

Зокрема, у такий спосіб очільник держави відреагував на заяви міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про те, що вимоги України щодо використання британських ракет Storm Shadow для атак по території Російської Федерації є шантажем.

Так, глава МЗС Росії вважає, що Захід "наривається" на ескалацію з Росією, а не хоче її уникнути. До того ж Лавров нагадав, що у РФ є доктрина про використання ядерної зброї, "яка зараз уточнюється" і "американським діячам дуже добре відомо" про неї.

Реакція Зеленського

Український гарант наголосив, що такі заяви Лаврова є не більш ніж частиною "залякувальної програми". 

"Він не перший раз про це говорить, і кожен раз, коли, я думаю, розвідка Російської Федерації знає наполегливі наші кроки і розуміє, що ми близькі до рішення. Я думаю, що вони розуміють, що ... може так статися, що будуть такі позитивні рішення (дозвіл Україні застосовувати ракети Storm Shadow по території Росії, — ред.), чим ближче такі рішення, тим більше буде напружувати медіапростір Російська Федерація, їх Міністерство закордонних справ або інші їх інституції", — сказав Зеленський.

Він зауважив, що використання ядерної зброї навряд чи підтримають у світі. Відтак, не потрібно вірити у російські "брязкання" ядерним озброєнням.

"Я вважаю, що Путін занадто любить своє життя. І тому мені здається, що він буде триматися за це крісло, за Кремль. І за підтримку суспільством його дій. Використання ядерної зброї навряд чи підтримає весь світ. Я думаю, буде дуже швидка відповідь усього світу. Або ми нічого не розуміємо в безпеці в світі, якщо комусь дозволено навіть думати про використання ядерної зброї", — додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше журналісти видання The Guardian висунули версію, що, аби схилити Кремль до переговорів про припинення бойових дій, Україна прагне отримати від Заходу дозвіл на використання ракет дальнього радіуса дії Storm Shadow для знищення цілей у глибині Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.08.2024 17:40