Фото ілюстративне, Джерело: myvin.com.ua

Легалізація медичного канабісу: МОЗ затвердить перелік хвороб і станів для призначення ліків

Міністерство охорони здоров'я затвердить перелік хвороб і станів, за яких пацієнту можуть призначатися ліки на основі медичного канабісу. Таких препаратів зараз потребують понад два мільйони українців.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"Медичний канабіс — це ліки для мільйонів людей: онкопацієнтів, людей з розсіяним склерозом, пацієнтів, що отримують паліативну допомогу", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відпуск лікарських засобів на основі медичних конопель буде можливий виключно за призначенням лікаря відповідно до медичних показань та за електронним рецептом.

"Пацієнти зможуть перевозити й зберігати такі ліки у кількості, визначеній одним рецептом", — пояснили в прес-службі.

У МОЗ додають, що ліки на основі канабісу дозволені у 56 країнах світу, у тому числі державах ЄС, Канаді, Великій Британії та Сполучених Штатах.

Варто зазначити, що виробництво ліків контролюватиметься на усіх етапах. Вирощувати канабіс зможуть лише юрособи, які отримають відповідну ліцензію та GMP-сертифікат, під цілодобовим відеонаглядом із доступом для Нацполіції. Кожен кущ буде мати індивідуальне кодування, щоб відстежувати рух рослин до пацієнта.

Нагадаємо, 21 грудня Верховна Рада прийняла законопроект про медичний канабіс №7457 у другому читанні. За нього проголосували 248 народних депутатів. Закон вводиться в дію через півроку після його опублікування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.12.2023 15:11