Фото: Сі Цзіньпін / скріншот з відео

Лідер Китаю Сі Цзіньпін прибув до США: яка мета візиту

У середу, 15 листопада, президент Китаю Сі Цзіньпін прибув у США. Це його перший візит країни за шість років.

Про це повідомляє Reuters. Наразі він перебуває в Сан-Франциско, де готується до зустрічі з президентом США Джо Байденом.

У Сан-Франциско Сі зустріли офіційні особи США, а саме міністр фінансів країни Джанет Єллен і посол США в Китаї Ніколас Бернс. За попередніми даними, в середу вранці Сі зустрінеться з Байденом, а потім відвідає щорічний саміт форуму Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС).

Цікаво, що зустріч стане першим між лідерами держав за рік, тому США планують її використати для пом'якшення відносин.

Що обговорять політики

Reuters зазначає, що на зустрічі лідери обговорюватимуть вторгнення Росії в Україну, зв'язки Північної Кореї з Росією, розвиток штучного інтелекту і не лише. Водночас у Білому домі наголосили, що очікують від зустрічі конкретних результатів та сподіваються побачити прогрес у відновленні військових зв'язків з КНР.

Нагадаємо, голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун заявив, що Пекін навряд чи спробує захопити Тайвань військовим шляхом. Китайська Народна Республіка шукатиме для цього інші способи.

Раніше повідомлялось, що Сполучені Штати Америки можуть направити свої війська у Тайвань, якщо туди вторгнеться Китай. Щоправда, конфлікт із КНР є для США "останнім заходом".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 15.11.2023 06:07