Фото: press office of the Government of RA

Лідери Вірменії та Азербайджану зустрілися у Брюсселі: про що говорили

У Брюсселі за посередництва президента Євроради відбулись переговори між президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим та прем’єр-міністром Вірменії Ніколою Пашиняном. Зустріч тривала майже три години.

Про це повідомляє "Радіо Азатутюн".

Зазначається, що переговори тривали дві години 45 хвилин. В адміністрації Пашиняна наголосили, що на зустрічі обговорили питання щодо "поглиблення гуманітарної кризи у Нагірному Карабаху внаслідок незаконного блокування Азербайджаном Лачинського коридору, роботи з демаркації та забезпечення безпеки кордонів між двома країнами, розблокування транспортної та економічної інфраструктури у регіоні, угоду про врегулювання відносин між Вірменією та Азербайджаном, права та безпеку народу Нагірного Карабаху, а також питання полонених і зниклих безвісти". 

Там також додали, що сторони домовилися "активізувати роботу щодо врегулювання обговорених питань". 

Варто відзначити, що інші сторони переговорів поки не повідомляли деталей.

Напруженість між двома країнами знову зростає через Нагірний Карабах, за який вони ведуть спір з 1991 року. Гірський регіон є міжнародно визнаною частиною Азербайджану, але населений переважно етнічними вірменами. Туди в 2020 році були введені "російські миротворці". Минулого тижня Азербайджан встановив новий контрольно-пропускний пункт на шляху до Карабаху, в Лачинському коридорі, що Вірменія назвала грубим порушенням угоди про припинення вогню від 2020 року.

Нагадаємо, 11 квітня Вірменія та Азербайджан відкрили вогонь на кордоні. Унаслідок стрілянини є загиблі та поранені військовослужбовці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.07.2023 19:59