Саулос Чиліма. Фото: "Вікіпедія"

Літак із віце-президентом Малаві на борту зазнав аварії, всі загинули

У понеділок, 10 червня, літак, на борту якого перебував віце-президент Малаві Саулос Чиліма та ще дев’ять людей зазнав аварії.

Про це повідомляє видання Sun з посиланням на прес-службу президента країни.

Зазначається, що літак Сил оборони Малаві зник з радарів після того, як вилетів зі столиці країни Лілонгве в понеділок вранці. Повітряне судно мало приземлитися в міжнародному аеропорту Мзузу після 10:00 за місцевим часом. Однак цього так і не сталося.

Солдати прочісували гірський регіон на півночі східноафриканської країни після того, як літак зник з радарів. Після годин пошуків зниклий літак виявили в лісі: всі, хто перебував на борту, на жаль, загинули.

Наголошується, що під час польоту авіаційники попередили екіпаж, що варто розвернутися через погану видимість, а згодом зв’язок із бортом взагалі зник. 

Окрім віце-президента, у літаку була колишня перша леді Шаніл Дзімбірі. Група летіла на похорони колишнього міністра уряду. Офіс президента країни підтвердив, що всі десять осіб на борту загинули. Президент Малаві Лазарус Чаквера оголосив національний день жалоби й наказав приспустити всі прапори.

Нагадаємо, 25 травня гелікоптер, на борту якого перебував глава вірменського уряду Нікол Пашинян, здійснив екстрену посадку. Це сталось на місцевому стадіоні у місті Ванадзор, що на півночі держави. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.06.2024 12:18