Фото: Офіс президента

"Літаки й бронетехніка — будуть, ППО — посилимо": Зеленський відзвітував про результати політичного турне

Президент Володимир Зеленський завершив своє політичне турне та повертається в Україну. Гарант запевнив, що додому їде "з новою політичною підтримкою".

Про це Зеленський заявив під час відеозвернення.

Очільник держави зазначив, що відвідав Швецію, Нідерланди, Данію та Грецію. Він взяв участь у Балканському саміті, на полях якого, зустрівся з лідерами Болгарії, Сербії, Хорватії, Чорногорії, Північної Македонії, Молдови та із Президенткою Єврокомісії. 

"Повертаємося додому з новою політичною підтримкою, новими домовленостями. Територіальну цілісність України всі чітко підтверджують. Літаки для України будуть. Додаткова бронетехніка буде. ППО посилимо. Економіка, наш експорт, європейська та євроатлантична інтеграція. Практично на всіх зустрічах говорили про захист маршрутів експорту через Чорне море та через "коридори солідарності" по суходолу", — розповів гарант.

Президент додав, що відбулася дуже важлива домовленість із Грецією щодо патронату над відновленням Одеси. За словами Зеленського, таке рішення "не лише змістовне, а й дуже символічне. Наповнене багатьма історичними та культурними сенсами".

"Хочу відзначити сьогодні також Люксембург  дякую за приєднання до декларації "Групи семи" щодо безпекових гарантій. Кожен тиждень додає нам нових безпекових можливостей. Дякую всій нашій команді, яка працює заради цього", — резюмував гарант.

Нагадаємо, 22 серпня президент Володимир Зеленський провів зустріч із главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Лідери скоординували позиції щодо Формули миру на шляху до Глобального саміту.

Додамо, 21 серпня Володимир Зеленський прибув з візитом до Греції. Там Україна та Греція підписали спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції нашої держави. У документі відзначено тверду позицію Грецької Республіки щодо стратегічного курсу України на євроатлантичну інтеграцію відповідно до домовленостей, досягнутих країнами — членами Альянсу на Вільнюському саміті НАТО, та Спільної декларації G7.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.08.2023 19:59