Фото: Pixabay

Литва хоче закупити для України три тисячі FPV-дронів

Прем'єр-міністр Литви Інгріду Шимоніте заявила, що міністерство оборони її країни планує закупити для України три тисячі FPV-дронів. На закупівлю дронів Литва витратить 2,17 мільйона доларів.

Про це стало відомо зі спільної прес-конференції Інгріду Шимоніте та прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Як зазначила Шимоніте, Литва вже виділила 37 мільйонів доларів на чеську ініціативу, яка спрямована на закупівлю снарядів для України. 

"Ми також домовилися, що Литва незабаром через міністерство оборони закупить за приблизно 2 мільйони євро близько 3 тисяч литовських безпілотників FPV, які мають прибути на фронт, сподіваюсь, цього року", — додала вона.

Раніше прес-служба міністерства оборони Литви повідомляла, що Литва передала Україні системи для боротьби з безпілотниками.

У прес-службі відомства підкреслили, що військова підтримка, яку надає Національна система оборони Україні, містить різне озброєння, боєприпаси, безпілотники, антидрони, навчання солдатів, ремонт важкої техніки та всю іншу підтримку. Усе необхідне надається відповідно до виражених потреб Збройних сил України.

Варто зазначити, що на початку лютого Україна отримала черговий пакет військової допомоги від Литви. Країна передала нашим захисникам необхідне для зимового сезону обладнання та десятки тисяч комплектів теплого одягу.

Нагадаємо, у січні Євросоюз та Литва виділили кошти на будівництво нових бомбосховищ для шкіл в УкраїніПрограма надає перевагу регіонам, які потерпають від військових дій найбільше — Чернігівщина, Сумщина, Миколаївщина, Запоріжжя, Харківщина та Одещина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.04.2024 12:48