Фото: Гітанас Науседа. Джерело – Офіс президента України

Литва оголосила про надання Україні нового пакету допомоги: що туди увійшло

У середу, 10 січня, Литва оголосила про надання Україні нового пакету військової допомоги на суму 200 мільйонів євро. Туди, зокрема, увійдуть боєприпаси, генератори та бронемашини M577.

Про це повідомив президент Литви Гітанас Науседа на прес-конференції, пише "Європейська правда".

"У січні ми знову відправимо в Україну боєприпаси, генератори, системи детонації, а в лютому — бронетранспортери M577", — уточнив лідер Литви.

За його словами, Литва також буде тренувати українських солдатів і зміцнювати співпрацю в оборонній промисловості. 

"Підписані сьогодні угоди між українською та литовською оборонною промисловістю є ще одним прикладом нашої тісної військової співпраці", — додав Науседа.

Також він зазначив, що нещодавно на засіданні ради нацбезпеки Литви схвалили пакет довгострокової військової допомоги Україні на суму 200 мільйонів євро.

Нагадаємо, 10 січня президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до столиці Литви Вільнюса, де в нього заплановані переговори з топ-посадовцями країни.

Також Володимир Зеленський наступного тижня може взяти участь у міжнародному форумі в Давосі та відвідати столицю Швейцарії, місто Берн. У Давосі Зеленський, ймовірно, виступить перед представниками інших країн. Кілька незалежних джерел видання, які ознайомлені з планами візиту, вказують на 15 січня як вірогідну дату поїздки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.01.2024 15:52