Фото: СБУ

"Логічний та ефективний крок": у СБУ прокоментували атаки на кораблі РФ у Чорному морі

Голова Служби безпеки України Василь Малюк прокоментував нещодавні атаки надводними дронами на кораблі Росії. За його словами, вони є повністю законними.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Будь-яка "бавовна", що відбувається із кораблями РФ чи Кримським мостом, є абсолютно логічним і ефективним кроком стосовно ворога. Більш того — такі спецоперації проводяться у територіальних водах України і є повністю законними", — сказав очільник СБУ.

Він порадив росіянам покинути територіальні води України та нашу землю для припинення подібної "бавовни".

"Тож, якщо росіяни хочуть, аби "бавовна" припинилася, вони мають скористатися для цього єдиною можливістю  покинути територіальні води України та нашу землю. І чим швидше вони це зроблять, тим буде краще для них. Бо ми стовідсотково переможемо ворога у цій війні", — зазначив Малюк.

Нагадаємо, 5 серпня в районі Кримського мосту сталося кілька вибухів. Росіяни заявили про атаку безекіпажних катерів і повітряних дронів. Гучний вибух чули в районі населеного пункту Яковенкове. Вказується, що, можливо, місце події поруч з Кримським мостом. Пізніше стався новий потужний вибух в районі Кримського мосту, а потім третій.

Також за даними ЗМІ, Служба безпеки України та військово-морські сили України провели нову спецоперацію у Чорному морі. Внаслідок операції підірвано великий нафтовий танкер РФ SIG.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.08.2023 10:17