Фото: bilopillia.city

Лондон опрацьовує власні пропозиції: Сирський повідомив деталі розмови з британським генералом щодо ударів по Росії

У середу, 16 жовтня, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський провів важливу телефонну розмову з начальником штабу оборони Великої Британії адміралом сером Тоні Радакіним. Головними темами стала ситуація на фронті та можливість далекобійних ударів вглиб російської території.

Про це генерал Сирський повідомив у своєму Telegram-каналі.

Як зазначає головком, у ході розмови він поінформував британського колегу про актуальну стратегічну обстановку та організацію відсічі російській збройній агресії проти України на визначених ділянках фронту.

Також окремо сторони обговорили можливості ураження військових об’єктів противника в оперативній та стратегічній глибині. У цей час британська сторона опрацьовує власні пропозиції у рамках практичної реалізації Плану Перемоги.

"Постачання військової техніки та озброєння, підготовка особового складу, а також підвищення ефективності застосування високотехнологічних засобів ураження — є основними стовпами українсько-британського військового співробітництва", — заявив Сирський.

Генерал також звернув увагу Радакіна на цинічні порушення міжнародного гуманітарного права й воєнні злочини російських військ, ракетно-авіаційні удари по критичній інфраструктурі України, не вибірковість масованих бомбардувань цивільних об’єктів.

"На завершення розмови подякував адміралу Тоні Радакіну, уряду та народові Сполученого Королівства за стійку і непохитну підтримку України!" — додав Олександр Сирський.

Нагадаємо, за інформацією The TimesВелика Британія розглядає можливість відправлення своїх військ в Україну, щоб допомагати у підготовці новобранців. Це могло б стати фактором для наслідування іншими країнами, зокрема, Франції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2024 10:11