На фото: Олександр Лукашенко. Джерело: росЗМІ

Лукашенко на тлі наступу України на Курську область виступив із закликом до переговорів

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на тлі військової операції України в Курській області Росії заявив про необхідність сісти за стіл переговорів, щоб закінчити війну.

Як повідомляє видання "Белта", білоруський диктатор вважає, що війна між Україною та Росією не потрібна, ні українцям, ні росіянами, ні білорусам.

"Сядьмо за стіл переговорів і закінчимо цю драчку. Вона ні українському народу, ні росіянам, ні білорусам не потрібна. Вона потрібна їм. Я не можу навести ці факти, вони абсолютно закриті, де вони відкрито говорять — високопоставлені люди. Нехай б'ють один одного — українці, росіяни — нехай у цьому казані всі подохнуть", — наголосив Лукашенко.

За його словами, продовження війни в Україні нібито хочуть "високопоставлені особи американського походження".

"Це високопоставлені особи про це говорять. Американського походження. Це що, нормально? Вони хочуть, щоб ми один одного знищили", — додав Лукашенко.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Білорусі Віктор Хренін повідомляв, що Лукашенко наказав посилити угруповання військ на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках, які межують із Київською та Чернігівською областями України. Відтак, як запевнив очільник оборонного відомства РБ, на ці напрямки буде відправлено війських та ракетні комлекси "Іскандер" і "Полонез".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2024 17:39