Фото: Ігор Гринкевич. Джерело – apostrophe.ua

Львівський бізнесмен Гринкевич постане перед судом у справі про хабар у $500 тисяч: скільки років тюрми йому "світить"

Львівський бізнесмен, який пропонував 500 тисяч доларів одному із керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні вилученого майна, а також закриття кримінального провадження відносно підконтрольних йому компаній, постане перед судом. 

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань. 

У ДБР не вказують імені та прізвища фігуранта. Проте, згідно із деталями справи, йдеться про Ігоря Гринкевича. Йому загрожує до восьми років тюрми.

"До суду направлено обвинувальний акт відносно львівського бізнесмена, який пропонував 500 тисяч доларів одному із керівників Головного слідчого управління ДБР. Гроші призначались за сприяння у поверненні вилученого майна, а також закриття кримінального провадження відносно підконтрольних йому компаній — одних з найбільших постачальників Міністерства оборони", — йдеться у повідомленні.

Вказується, що працівники ДБР завершили досудове розслідування у травні 2024 року. З того часу тривало ознайомлення стороною захисту із матеріалами досудового розслідування.

Справа Гринкевича щодо спроби підкупу керівника ДБР

Слідство встановило, що львівський бізнесмен, дізнавшись про порушення у 2023 році слідчими Бюро кримінального провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ, вирішив піти на крайні міри та завчасно "відкупитися", щоб уникнути кримінальної відповідальності.

Проте після пропозиції хабаря посадовець Державного бюро розслідувань одразу повідомив про це своєму керівництву. Бізнесмен призначив йому зустріч у ресторані, де передав сумку з готівкою та одразу був затриманий працівниками ДБР.

Так, Ігор Гринкевич обвинувачується у наданні (пропозиції) неправомірної вигоди службовій особі. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з можливою конфіскацією майна.

Справа закупівель компаніями Гринкевича для Міноборони

Варто зазначити, що ДБР також розслідує кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння бюджетними коштами під час постачання Міністерству оборони України речового майна неналежної якості на виконання договорів, укладених між підконтрольними їм суб’єктами господарської діяльності та МОУ, що завдало шкоди державі в особливо великих розмірах. За цим фактом триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у лютому Державне бюро розслідувань заявило, що на нерухоме майно та транспортні засоби львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, а також на майно членів його родини накладено арешт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.07.2024 15:25