Михайло Головко. Джерело: Facebook

Львівський суд поновив Головка на посаді голови Тернопільської облради

У четвер, 1 серпня, Львівський адміністративний суд поновив Михайла Головка на посаді голови Тернопільської обласної ради. У жовтні минулого року його звільнили з цієї посади.

Інформацію про поновлення на посаді підтвердив "Суспільному" сам Михайло Головко. За його словами, восьмий апеляційний адміністративний суд Львова задовольнив позов про поновлення на посаді та виплату зарплати у розмірі 591 тисяча гривень за час вимушеного прогулу.

Також Михайло Головко сказав, що надасть коментарі, коли повернеться зі Львова до Тернополя.

Своєю чергою, прес-секретар Тернопільської обласної ради Роман Яворський зазначив, що про результати суду в облраді знають, але чекають повного тексту рішення.

"Поки немає офіційного рішення суду, коментувати поновлення Михайла Головка на посаді голови Тернопільської обласної ради не будуть", — зазначив він.

Михайла Головка звільнили з посади голови Тернопільської обласної ради під час сесії, яка відбулася 26 жовтня 2023 року. Це рішення депутати підтримали одностайно. Михайло Головко звернувся до суду і 18 березня цього року в Тернопільському окружному адміністративному суді відмовили повністю у задоволенні його позову.

Що відомо про справу Михайла Головка

Посадовця разом із двома заступниками голови Тернопільської ОВА затримали на хабарі 19 червня поточного року. За даними слідства, вони вимагали майже 1,8 мільйона гривень у підприємця замість підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської облради.

28 червня Вищий антикорупційний суд обрав Головку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з правом внесення застави у розмірі 805 200 гривень. Під час засідання суду сам Головко заявив, що ситуацію з хабарем сприйняв як отримання волонтерської допомоги на потреби ЗСУ, а з заявником він, за його словами, вже не раз перетинався під час реалізації різних волонтерських проектів. Наступного дня після судового засідання стало відомо, що Головко вніс заставу й вийшов з-під варти. Поки що невідомо, коли буде наступне засідання суду у його справі.

Народна депутатка Оксана Савчук, яка є членкинею партії ВО "Свобода", просила суд віддати Михайла Головка на поруки, проте суд їй відмовив.

Нагадаємо, що 17 листопада минулого року суд змінив запобіжний захід голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку. Тоді його помістити під цілодобовий домашній арешт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.08.2024 14:36