Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Любителям швидкості приготуватися: на дорогах зʼявляться нові камери спостереження

В Україні з'явиться більше приладів TruCAM та ділянок, на яких здійснюватиметься вимірювання швидкості руху авто.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції України, прилади TruCAM патрульні використовують поряд з камерами автоматичної фіксації, адже більшу ефективність у контролі за швидкістю руху можна досягти тільки в поєднанні методів вимірювання.

"Місця визначено відповідно до стану аварійності та на аварійно-небезпечних ділянках і місцях (ділянках) концентрації ДТП, скоєних через порушення водіями встановлених обмежень швидкості руху", — зазначили в поліції.

Водночас у поліції додали, що в регіонах, де тривають активні бойові дії, а саме в Донецькій та Луганській областях, такі прилади тимчасово не використовують, а в Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Харківській та Херсонській використовують на окремих ділянках автомобільних доріг.

Правоохоронці, врахувавши особливості воєнного стану та результати проведеного аналізу аварійності, внесли зміни до 333 ділянок автошляхів. Загалом відомо про такі зміни:

  • 17 нових ділянок — у Дніпроопетровській, Київській, Одеській, Кіровоградській, Львівський областях;
  • внесено зміни до трьох  ділянок;
  • видалено з переліку одну ділянку;
  • призупинено роботу на 54 ділянках.

У поліції додали, що загалом на українських автошляхах працюватиме 160 приладів TruCAM, а вимірювання здійснюватимуть на 295 ділянках автодоріг.

"Про використання приладів вимірювання швидкості вас повідомлятимуть дорожні знаки, які попереджають про фото- та відеофіксацію порушень. У місцях фіксації порушень стоятиме службовий автомобіль з увімкненими синіми проблисковими маячками. Дотримуйтеся правил дорожнього руху та швидкісного режиму!" — наголосили у поліції.

Нагадаємо, що в Україні може з'явитись новий штраф за перевищення транспортним засобом допустимого рівня шуму. Розмір покарання планують зафіксувати на рівні 17 тисяч гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.07.2024 01:28