Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Люди важливіші від забудов": Зеленський уперше прокоментував вихід ЗСУ з Вугледара

Для стримування наступу російських окупантів Україні потрібно більше допомоги Заходу. А вихід наших Збройних сил із Вугледара став правильним кроком, щоби зберегти життя українських військових.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте в Києві.

"Ми наполегливі на використання далекобійної зброї, без відповідної зброї ми не можемо зупинити Росію, яка використовує відповідну зброю проти нас, руйнує все", — сказав він.

Таким чином український президент відповів на запитання, як Україна планує далі стримувати російський наступ у зв'язку з виведенням військ із Вугледара.

Зеленський також зауважив, що, коли Росія "руйнує позиції наших бійців, їм треба зберегти своє життя, бо вони набагато головніші ні будь-які забудови".

"Бо це люди наші, громадяни України, тому дуже правильно, що вони відходять і можуть зберегти себе. Це абсолютно правильні кроки. Тому ми так просимо надати нам відповідні дозволи. Чи можна без цього зупинити Росію? На теперішній момент це один із засобів — посилення України", — наголосив Володимир Зеленський.

Як відомо, в оперативно-стратегічному угрупованні військ "Хортиця" підтвердили, що в перші дні жовтня українські військові вийшли з Вугледара Донецької області. До такого кроку керівництво Сил оборони України вдалося задля збереження особового складу та бойової техніки.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, захоплення Вугледара суттєво не змінить ситуацію на Донеччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2024 15:20