Володимир Зеленський і Маріано Гроссі. Джерело: president.gov.ua

МАГАТЕ долучилося до імплементації Української формули миру: Зеленський зустрівся з керівником агентства Гроссі

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаелем Гроссі. Вона відбулася напередодні візиту очільника агентства на Запорізьку АЕС.

Про це повідомив сайт Офісу президента України.

"Обговорили актуальну безпекову ситуацію на тимчасово окупованій Запорізькій атомній станції та ризики, які несе її окупація російськими військами", — йдеться в повідомленні.

Український президент укотре наголосив, що єдиним способом запобігти ядерному інциденту на Запорізькій АЕС є її повна демілітаризація, деокупація та відновлення Україною контролю над станцією.

Президент висловив подяку за підтримку Української формули миру з боку агентства та практичні кроки щодо імплементації її першого пункту "Радіаційна та ядерна безпека".

"Участь МАГАТЕ в реалізації першого пункту Української формули миру важлива. Запрошую вас узяти участь у Глобальному саміті миру, що запланований у Швейцарії", — зазначив Володимир Зеленський.

Під час зустрічі обидві сторони наголосили на важливості обрання України до складу Ради керівників МАГАТЕ до 2025 року.

Нагадаємо, що генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Ґроссі прибув із візитом до України. Він проводить зустрічі в Києві, а згодом має вирушити на Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС), звідти поїде на зустріч з російськими високопосадовцями у Москві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.02.2024 20:13