Фото: "Укрінформ"

Окупація Запорізької АЕС: Галущенко попередив про погіршення ситуації

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що окупація Запорізької атомної електростанції веде до інциденту.

В ефірі телемарафону посадовець заявив, що ситуація на станції погіршується з кожним днем.

"Там постійно стає гірше. По-перше, було вже вісім блекаутів Запорізької АЕС. Вони (росіяни,  ред.) приховують фактичний стан справ на станції. Відповідно, якщо експерти МАГАТЕ бачать деградацію устаткування на станції і це вони бачать, то питання в тому, що безпека континенту в принципі залежить від того, наскільки швидко вони звідси підуть", — сказав міністр.

Урядовець зазначив, що Україна очікує візит гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі на окуповану Запорізьку АЕС напередодні другої річниці вторгнення Росії в Україну.

"Це вже два роки станція в окупації. На жаль, цей час, він рухається до інциденту. Питання, коли це станеться", — заявив він.

Міністр додав, що на АЕС відбувається шалений тиск на персонал з боку окупантів. Це також підтверджують дані української розвідки.

"Були випадки, коли люди просто зникали. І їх катували. Потім повертали. Були випадки фізичного насильства прямо на очах в усіх. Ми це все знаємо. Є велика кількість людей, яка не погодилась на співпрацю з росіянами. На жаль, є люди, які погодились", — сказав Галущенко.

Нагадаємо, виконувач обов'язків голови правління АТ "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін попереджав, що на Запорізькій атомній електростанції, яка наразі перебуває під контролем російських загарбників, може виникнути нова загроза ядерній та радіаційній безпеці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.01.2024 18:02