Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Магучіх — золота, Геращенко — бронзова: дві українки вибороли медалі на чемпіонаті Європи з легкої атлетики

Українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх стала чемпіонкою Європи в шотландському Глазго. У фіналі 22-річна спортсменка захистила це звання, яке вперше виборола 2022 року. Третє місце посіла ще одна українка — Ірина Геращенко.

Медальною у Шотландії виявилася планка на 1,95 метра: її подолали три стрибунки, і серед них були обидві українки — Магучіх подолала висоту з першої спроби, а Геращенко — з другої.

Перед висотою 1,97 Магучіх йшла лідеркою, тоді як попереду Геращенко була лише сербка Ангеліна Топіч. Геращенко, зрештою, не змогла випередити сербку — залишилася на планці 1,95, тоді як сербка та Магучіх продовжили боротьбу за золото.

Магучіх продовжила шлях, взявши наступну планку 1,99 метра з першої спроби. Натомість Топіч її пропускала, тому мала вже брати 2,01 метра. Магучіх вперше не використала спробу на висоті 2,01, але взяла її з другої спроби. А ось Топіч так її та не подолала, тож українка стала чемпіонкою.

Це друге поспіль золото Ярослави Магучіх на чемпіонатах Європи. Таким чином вона стала третьою в історії стрибункою у висоту, що здобула понад дві нагороди на чемпіонатах Європи.

Геращенко вперше в кар'єрі здобула медаль чемпіонату Європи з легкої атлетики на відкритому повітрі. Перед цим вона вигравала срібло на Євро-2021 у приміщенні.

Це перший в історії подвійний подіум України на європейських чемпіонатах у жіночих стрибках у висоту. 2022 року подвійний подіум Україна мала у бігу на 400 метрів із бар'єрами (Вікторія Ткачук і Анна Рижикова здобули срібло та бронзу відповідно).

Загалом у Глазго збірна України вже здобула три медалі. Перед Магучіх і Геращенко першу нагороду на турнірі виборола скороходка Людмила Оляновська на дистанції 20 кілометрів.

Нагадаємо, що 2 червня українська легкоатлетка Ярослава Магучіх виборола золоту медаль у стрибках у висоту на етапі "Діамантової ліги" у шведському Стокгольмі. Ірина Геращенко тоді теж посіла третю сходинку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 09.06.2024 23:39