Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Майже 100 українських захисників повернулись з російського полону: перші фото

У середу, 17 липня, Україна провела масштабний обмін полоненими із Росією. Наша держава повернула з полону 95 військових. Цьому процесу активно сприяли Об'єднані Арабські Емірати.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. Також гарант опублікував фото захисників на своїй сторінці у Telegram.

"Продовжуємо повертати наших людей. Ще 95 захисників звільнені з російського полону", — поділився радісною новиною лідер нашої держави.

Президент уточнив, що в ході обміну додому повернулися воїни Збройних сил України, Національної гвардії та прикордонники.

"Вдячний нашій команді, яка займається обмінами, та Об’єднаним Арабським Еміратам — за посередництво в цьому звільненні. Хоч би як складно це було, шукаємо кожного, хто може бути в полоні. Маємо повернути всіх", — наголосив Зеленський.

Варто зазначити, що це шостий обмін у 2024 році, здійснений за посередництва держави ОАЕ.

Оновлено

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими уточнили, що серед тих, хто повернувся з полону:

  • 49 воїнів ЗСУ (зокрема учасник "повітряного мосту", який добровільно зголосився вертольотом летіти на "Азовсталь", щоб допомогти заблокованим там підрозділам);
  • двоє військових з Повітряних сил;
  • 21 нацгвардієць;
  • 10 військових моряків;
  • семеро з Сил територіальної оборони;
  • п'ятеро прикордонників;
  • двоє з Державної спеціальної служби транспорту;
  • один захисник із добровольчого формування територіальної громади.

Усі звільнені цього разу — чоловіки: 88 рядових і сержантів, сім офіцерів.

Нагадаємо, що на початку травня під час великодньої літургії Вселенський патріарх Варфоломій закликав Україну та Росію до обміну полонених у форматі "всіх на всіх".

За інформацією Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, станом на 24 травня у російському полоні перебувають 403 українки. Значна частина з них — цивільні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.07.2024 15:23