Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Україна та Росія сьогодні можуть провести великий обмін полоненими, — Bloomberg

У середу, 17 липня, між Україною та Росією може відбутися масштабний обмін полоненими. Додому мають повернути 90 українських захисників.

Про це повідомило видання Bloomberg.

За інформацією агентства, обмін має відбутися за посередництва Об'єднаних Арабських Еміратів. Так, кожна сторона планує звільнити по 90 людей. Загалом в обміні має взяти участь 180 полонених. Це стане шостим обміном цього року, здійсненим за посередництва держави ОАЕ.

"Завдяки цьому обміну загальна кількість полонених, яких обміняли цього року за посередництва ОАЕ, досягне майже 1400 осіб", — наголошують у виданні.

До того ж журналісти зауважили, що на початку червня російський диктатор Володимир Путін заявив, що Росія утримує 6465 українських військовополонених, тоді як влада в Києві утримує 1348 росіян.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Зеленський заявив, що від початку повномасштабного вторгнення Україні вдалося повернути додому із російського полону понад 3000 своїх громадян.

Раніше керівник Департаменту Офісу генпрокурора з протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Юрій Бєлоусов повідомив, що російські окупанти стратили понад 110 українських військових після того, як вони здалися в полон та перебували у в'язницях ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.07.2024 09:20