Фото: сайт президента

Ще 90 українських захисників повернулись з російського полону (фото)

У вівторок, 25 червня, у межах обміну 90 українців повернулися додому з російського полону. Цьому процесу активно сприяли Об'єднані Арабські Емірати.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський. 

Серед звільнених — воїни Збройних сил України, ВМС, Нацгвардії, тероборонці та прикордонники: захисники Маріуполя, ЧАЕС, Херсонського, Донецького, Харківського, Запорізького та Луганського напрямків. 

"Пам’ятаємо про всіх наших людей у російському полоні. Продовжуємо роботу для звільнення кожного й кожної. Шукаємо правду про всіх, кого може утримувати ворог", — йдеться у заяві Зеленського. 

Глава держави висловив подяку усій команді України, яка працює для звільнення українців: начальникові ГУР Кирилу Буданову, керівникові Офісу президента Андрієві Єрмаку, голові СБУ Василеві Малюку, міністру внутрішніх справ Ігорю Клименку та уповноваженому Верховної Ради з прав людини Дмитрові Лубінцю. 

Володимир Зеленський також відзначив сприяння Об’єднаних Арабських Еміратів щодо здійснення цього обміну.

Нагадаємо, що на початку травня під час великодньої літургії Вселенський патріарх Варфоломій закликав Україну та Росію до обміну полонених у форматі "всіх на всіх".

За інформацією Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, станом на 24 травня у російському полоні перебувають 403 українки. Значна частина з них — цивільні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.06.2024 22:13