Фото: Офіс президента

Скількох українців вдалося визволити із російського полону від початку великої війни: дані президента

Від початку повномасштабного вторгнення Україні вдалося повернути додому із російського полону понад 3000 своїх громадян. 

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення.

"Загалом за час цієї війни ми повернули з російської неволі вже 3 310 людей. Маємо знайти і повернути в Україну всіх наших, кожного і кожну, хто в полоні, депортований, дорослих та дітей, військових та цивільних", — сказав Зеленський.

За словами очільника держави, деяких з полонених утримували в неволі на окупованих територіях ще з 2017-2018 років. Гарант запевнив, що робота зі звільнення всіх українців з російського полону триває і далі.

"Маємо знайти й повернути в Україну всіх наших, кожного й кожну, хто в полоні, хто депортований, — дорослих і дітей, військових і цивільних", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, 28 червня Україна повернула додому з російського полону ще десятьох людей. Серед них — заступник голови Меджлісу та священники Української греко-католицької церкви.

Також 25 червня в межах обміну 90 українців повернулися додому з російського полону. Цьому процесу активно сприяли Об'єднані Арабські Емірати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.06.2024 18:33