Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Майже 200 боєзіткнень за добу, з них 87 атак на двох гарячих напрямках. Генштаб уточнив підсумки доби на фронті

Розпочалася 976 доба широкомасштабної збройної агресії Росії проти України. За минулу добу зафіксовано 192 бойових зіткнення. На Покровському напрямку — 46 атак, на Курахівському — 41.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Обстріли рашистів

За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів і населених пунктах чотири ракетні удари із застосуванням восьми ракет, а також 91 авіаудар, скинув 139 КАБів. Окрім того, здійснив понад 4 300 обстрілів, з них 142 — з реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Бобилівка, Висока Яруга, Гоптівка, Козача Лопань, Кудіївка, Сіверськ, Званівка, Рай-Олександрівка, Часів Яр, Торецьк, Дружба, Щербинівка, Донецьке, Катеринівка, Суха Балка, Курахове, Антонівка та Козачі Лагері.

Удари ЗСУ

Учора авіація та ракетні війська й артилерія Сил оборони завдали 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, один удар по артилерійських системах.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку відбулося чотири ворожі атаки в районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 17 штурмів противником наших позицій біля Голубівки, Степової Новоселівки та Вишневого.

На Лиманському напрямку ворог атакував 24 рази. Намагався просунутись уперед неподалік шести різних населених пунктів. Основні зусилля докладав у районах Греківки, Тернів, Торського та в Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку окупанти шість разів намагалися просунутися в районах Івано-Дар’ївки та Виїмки, на цей час всі атаки відбиті, противник успіху не мав.

На Краматорському напрямку окупанти атакували одного разу в районі Часового Яру.

На Торецькому напрямку ворог за підтримки авіації здійснив три атаки в районі Торецька.

На Покровському напрямку наші захисники зупинили 46 штурмових і наступальних дій поблизу Лисівки, Селидового та Миролюбівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 41 атаку поблизу Гострого, Катеринівки та Новодмитрівки.

На Времівському напрямку, за уточненою інформацією, противник здійснив 22 штурми наших позицій в районах Богоявленки та Новоукраїнки.

На Оріхівському напрямку окупанти штурмових дій не проводили, ведуть обстріли населених пунктів із застосуванням всіх наявних типів озброєння, завдають авіаційних ударів.

На Придніпровському напрямку російські загарбники атакували наші позиції тричі. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні зі Сумською та Чернігівською областями противник із території Росії активно застосовує керовані авіабомби та ударні БпЛА по районах українських населених пунктів, здійснює артилерійські обстріли.

Також російські КАБи вибухають і на території Курської області Росії, де триває операція наших військ. За наявною інформацією, за добу ворог завдав 35 авіаційних ударів, використавши при цьому 47 керованих авіабомб.

"Українські воїни активно завдають окупантам відчутних втрат в живій силі та техніці. Виснажують бойовий потенціал ворога на всій лінії фронту та в тилу", — підсумували в Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, кремлівський диктатор Володимир Путін і надалі твердо дотримується своєї "теорії перемоги". В останніх заявах він дав зрозуміти, що західна "втома від України" заохочує Росію продовжувати війну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.10.2024 08:34