В'ячеслав Богуслаєв. Джерело: Вікторія Рощина

Майже 80 млн грн колишнього власника "Мотор Січі" Богуслаєва передали на відновлення України

Майже 80 мільйонів гривень із рахунків колишнього власника "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва Україна вирішила скерувати у Фонд ліквідації наслідків російської збройної агресії.

Про це повідомив голова Фонду державного майна України Віталій Коваль у своїх соціальних мережах.

"79,5 мільйона гривень до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії передав Фонд держмайна", — зазначив він.

Коваль додав, що ці кошти раніше були на рахунках у банку "ПУМБ" і є частиною активів Богуслаєва. Суд вирішив передати їх в управління Фонду держмайна.

За словами голови Фонду державного майна України, робота з націоналізованими активами Богуслаєва та генерального директора російської компанії "Борисфен" Петра Кононенка триває. Йдеться про інвентаризацію майна, його перереєстрацію й аналіз наявних арештів.

Віталій Коваль підсумував, що станом на зараз у Фонді перебуває 1 175 активів 53 підсанкційних груп і осіб.

Справа В'ячеслава Богуслаєва: що відомо

У серпні 2022 року колишній керівник підприємства "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв обговорював таємний план для реалізації схеми постачання двигунів у РФ через Китай зі своїм підлеглим — начальником департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства Олегом Дзюбою. Також було оприлюднено нові факти злочинної діяльності колишнього президента АТ "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва. Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили дані, які вказують на можливу співпрацю Богуслаєва з країною-агресором.

10 травня 2023 року В’ячеслав Богуслаєв попросив додати його до списку на обмін з Росією. Йому інкримінують пособництво державі агресору, колабораційну діяльність, сприяння діяльності терористичної організації та протидію ЗСУ.

Як відомо, 22 січня Мін'юст подав позов до ВАКС про стягнення в дохід держави активів Богуслаєва та Кононенка. Відомство просило стягнути у цих осіб, пов’язаних бізнес-зв’язками, понад 30 одиниць нерухомого майна (житлових / нежитлових приміщень, земельних ділянок), корпоративні права більше ніж 10 юридичних осіб, серед яких 100% частки у статутних капіталах ТДВ СК "Мотор-Гарант", ТОВ "Вінницький авіаційний завод", ТОВ "Вертольоти МСБ", 2 000 000 штук простих іменних акцій емітента акціонерного товариства "Мотор-Банк", їх частки в статутному капіталі ТОВ "Фірма "Жекон", а також грошові кошти на рахунках в АТ "ПУМБ" та АТ "Мотор-Банк", майнові права, зокрема на торговельні марки та патенти на промислові зразки, а також чималу кількість вогнепальної зброї.

Нагадаємо, що в червні Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду підтвердила попереднє рішення суду про стягнення в дохід держави активів колишнього народного депутата та президента "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва, який перебуває під санкціями. Йдеться про фінансову установу "Мотор-Банк".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.08.2024 18:52