Фото: Вікіпедія

Майже одночасно летіло 16 балістичних ракет: військові вперше розповіли, як збивали "Кинджали" з Patriot

Українським військовим вдалося знищити російську гіперзвукову ракету "Кинджал": вперше це сталося 4 травня поточного року. Через деякий час наші захисники збили одразу шість таких балістичних цілей.

Зенітник Сергій Яременко заявив, що ще до 4 травня ніхто не був певен, що Patriot здатний знищувати ракети Х-47, адже жодна країна світу не мала такого досвіду, пише АрміяInform.

За його словами, військові опанували систему Patriot менш ніж три місяці й зуміли знищити гіперзвукову ракету Х-47, яку Путін відніс до розряду "аналоговнєт". Загалом Patriot за якийсь місяць роботи вже знищив понад 80 повітряних цілей.

"Відверто кажучи, я і сам усвідомив, що ми збили саме "Кинджал", тільки після дослідження уламків аналітиками-експертами. А вже 16 травня ми довели, що це точно не випадковість. Майже одночасно з різних напрямків летіло 16 балістичних цілей, більшість із них прицільно на комплекс Patriot", — сказав Яременко.

Він наголосив, що був шокований витримкою своїх підлеглих.

"Люди розуміли, що безпосередньо на них рухаються балістичні ракети. Вони не запанікували ні на секунду, діяли злагоджено та організовано, розподілили цілі по секторах, забезпечили їх знищення на мінімальній дальності, достатньо високо, аби зменшити вірогідність пошкоджень інфраструктури. Я був на зв’язку із командиром дивізіону і розумів, яке це серйозне професійне та моральне випробування", — додав військовий.

Нагадаємо, у Повітряних силах розповіли про першу реакцію військових на збиття російських "Кинджалів".

Раніше повідомлялось, що Російська Федерація потенційно може отримати від Ірану нову нібито гіперзвукову ракету Fateh для обстрілу України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2023 13:04