Олександр Павлюк. Джерело: Facebook

Майже тисяча кілометрів фортифікацій: у ЗСУ розповіли про особливості можливої оборони Києва

Навколо Києва побудували сотні кілометрів фортифікаційних споруд і створили декілька кілець оборони. Такий захист посилюється після повномасштабного російського вторгнення.

Про це заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну він декілька місяців очолював Київську обласну військову адміністрацію, а також рік командував силами оборони Києва.

"За рік на цій посаді ми зробили величезний обсяг роботи. Це близько тисячі кілометрів фортифікацій, три кільця оборони Києва. Дуже посилили Чорнобильський напрямок. Ми зробили все, щоби варіантів раптового заходу окупанти не мали", — наголосив командувач Сухопутних військ.

За його словами, на теперішній момент оборона столиці України продовжує нарощуватися та посилюватися.

"Вже будуються довгострокові бетонні укріплення. Бо мати такого сусіда - потрібно бути постійно готовим до війни. А від Києва залежить, чи буде існувати Україна, чи не буде", — пояснив Олександр Павлюк.

Нагадаємо, на початку березня він зазначав, що українське військове командування планує провести цього року контрударні дії. Зараз же все робиться для того, аби стабілізувати фронт. Ситуація на фронті залишається важкою, але контрольованою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.03.2024 18:33