Олександр Павлюк. Джерело: Facebook

Україна готує контрудари: командувач Сухопутних військ Павлюк розповів про головні завдання ЗСУ на цей рік

Українське військове командування планує провести цього року контрударні дії. Зараз же все робиться для того, аби стабілізувати фронт. Ситуація на фронті залишається тяжкою, але контрольованою.

Про це заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За його словами, росіяни зараз роблять усе можливе, щоби максимально окупувати території до виборів президента в Росії. Згідно з перехопленими розмовами, на штурми ворог кидає навіть тих, хто без підготовки прийшов на фронт тиждень-два тому.

"Все робиться для того, щоби перехопити ініціативу. Наше завдання — стабілізувати лінію фронту, максимально знищити ворога, зробити перегрупування для виведення частин, які потребують відновлення, створити ударне угрупування та провести цього року контрударні дії. Нам це вдається. Ситуація стабілізується", — розповів Павлюк.

За словами командувача Сухопутних військ ЗСУ, зараз на фронті залишилося декілька гарячих напрямків:

  • навколо Авдіївки;
  • навколо Часового Яру;
  • навколо Тернів у бік Лимана.

На вищезгаданих напрямках щодня точаться важкі бої, але наші воїни впевнено тримаються, завдаючи ворогу величезних втрат.

"Я думаю, що ми найближчим часом стабілізуємо ситуацію та зробимо все, щоби війська перейшли в активні дії та перехопили ініціативу", — додав Павлюк.

Нагадаємо, що секретар Ради Національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив сьогодні, що ситуація на фронті залишається напруженою. Проте, попри деякі проблеми, українські військові продовжують виборювати незалежність України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.03.2024 18:55