Еммануель Макрон. Джерело: Офіс президента України

Макрон дозволив гатити французькими ракетами по російських аеродромах, — ЗМІ

Висловлювання французького лідера Еммануеля Макрона про те, що Київ повинен мати право обстрілювати військові об'єкти на території Російської Федерації, це ніщо інше, як дозвіл на удари по аеродромах окупантів ракетами Scalp (Storm Shadow).

Таку заяву зробив анонімний французький офіцер військової авіації, пише BBC News.

Цікаво, що Велика Британія та Франція, які постачають Україні спільно виготовлені крилаті ракети повітряного базування Storm Shadow (або Scalp, як їх називають у Франції), не обмежили їх використання. А дальність їхньої дії може досягати 250 кілометрів. Фактично президент Франції Еммануель Макрон заявив журналістам минулого тижня: "Ми повинні дозволити [Україні] нейтралізувати військові об'єкти, з яких запускаються ракети, і, по суті, військові об'єкти, з яких Україна зазнає атак".

І така риторика розглядається як дозвіл на використання Storm Shadows/Scalps, розповів BBC офіцер військової авіації, який вважає за краще залишатися анонімним. Так, за його словами, Україна тепер може завдавати ударів по аеродромах у Курській та Бєлгородській областях, які межують з Україною.

Нагадаємо, що, за словами очільника дипломатії Європейського союзу Жозепа Борреля, країни Європейського Союзу продовжують обговорювати питання стосовно дозволу Україні завдавати ударів по російській території. Деякі країни вже розпочали знімати обмеження щодо цього.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.06.2024 16:54