Фото: прес-служба президента України

Макрон закликав Китай тиснути на Росію

У суботу, 25 лютого, президент Франції Еммануель Макрон анонсував свою поїздку в Пекін. Під час заяви політик закликав Китай долучитись до дій західних країн, щоб посилити тиск на Росію.

Про це пише CNN.

"Я поїду до Китаю на початку квітня. Китай повинен допомогти нам чинити тиск на Росію, щоб вона ніколи не використовувала хімічну або ядерну зброю, і припинила цю агресію до переговорів", — сказав Макрон.

Водночас французький президент не згадав, чи планує зустрітися з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Натомість наголосив на можливій ролі Китаю в Україні після того, як Пекін оприлюднив "мирний план".

"Усе, що йде до миру, це добре, але цей мир можливий лише в тому випадку, якщо Росія припинить свою агресію, виведе свої війська і почне поважати територіальний суверенітет України. Саме тому Україна має поставити свої умови, але я думаю, що Китай займається миром. Зусилля — це добре", — зазначив президент Франції.

Нагадаємо, 24 лютого Китай оприлюднив "мирний план" щодо війни Росії з Україною. У документі є 12 пунктів. Володимир Зеленський зазначив, що це не зовсім план щодо миру в Україні і навіть не резолюція. Але те, що Китай почав говорити — це хороший знак для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.02.2023 15:59