Фото: ОПУ

Макрон заявив, що наразі не на часі переговори України з РФ

Мирні переговори України з РФ наразі неможливі, адже Кремль вирішив продовжити ескалацію. Насамперед Україна має почати контрнаступ і перемогти, а вже потім можна буде про щось домовлятися.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон під час Мюнхенської конференції з безпеки.

"Зараз час діалогу не настав, тому що Росія обирає війну, обирає ескалацію війни. Росія вирішила атакувати цивільні об'єкти інфраструктури та вчиняти воєнні злочини. Відповідно, Росія не може і не виграє цієї війни. Її напад має завершитися поразкою", — зазначив Макрон.

На думку французького лідера, цивілізований світ має докласти зусиль для того, щоб використання сили не стало чимось нормальним. Мовляв, в іншому випадку стабільність у світі буде поставлена під сумнів. Відтак, Україну необхідно забезпечити ресурсами для контрнаступу.

"Ми повинні посилювати наші зусилля у підтримці України для того, щоб сама Україна могла розпочати контрнаступ, здобути перемогу та розпочати процес переговорів", – заявив президент Франції.

Водночас Макрон наголосив, що його країна готова збільшити свої зусилля протягом кількох тижнів та місяців, адже вони будуть вирішальними.

За словами президента Франції, Росія створює дисбаланс і несправедливість не лише в Україні, використовуючи ПВК "Вагнера".

"Ми вже бачили це кілька років. Ми бачимо, як Росія продовжує вести цю лінію. Я говорив з Путіним рік тому і я вірив у те, що ПВК "Вагнера" йому не належить. Але зараз вона вже увійшла до російської армії. Фактично ПВК є інструментом, який Росія використовує скрізь. Ця ПВК скоює злочини", – розповів Макрон.

Нагадаємо, у Німеччині 17 лютого стартувала Мюнхенська конференція з безпеки. Під час зустрічі лідери країн обговорюватимуть загрози міжнародному порядку та допомогу Україні на тлі повномасштабної війни, яку розв'язала РФ 24 лютого 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.02.2023 18:44