Ганна Маляр. Джерело: armyfm

Маляр повідомила про успіхи ЗСУ на основному напрямку фронту: скільки деокуповано територій

Збройні сили України продовжують наступальні операції на південному напрямку. Нашим військовим на цьому відтинку вже вдалось деокупувати 260 квадратних кілометрів території.

Таку заяву зробила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону. За її словами, за останній тиждень на південному напрямку звільнено п'ять квадратних кілометрів.

"Наш основний напрямок наступу — це південь. І на півдні у нас так само були просування вперед минулого тижня. Зокрема, йдеться про Мелітопольський напрямок. Але по всьому півдню ворог знаходиться в обороні. І Запорізький та Херсонський напрямок — це там, де ворог захищається", — наголосила вона.

За словами заступниці міністра оборони, ЗСУ дуже впевнено знищують оборонний потенціал ворога. 

"Тобто їм (окупантам, — ред.) захищатися дуже складно", — заявила Маляр.

Вона зазначила, що українські військові відбивають атаки ворога в районі Новодарівки, Новомихайлівки та Новоданилівки Запорізької області. Але по Мелітопольському напрямку ЗСУ вдається просуватися. Там було звільнено Роботине. 

"Так от довкола, або як військові кажуть в районі Роботиного, це південніше і східніше цього населеного пункту ми мали успіхи", — додала вона.

Мапа DeepState MAP

Маляр повідомила, що протягом минулого тижня на південному напрямку Збройним силам вдалося звільнити 5,2 кілометра. 

"А загалом за час наступальних дій там звільнено вже більше ніж 260 квадратних кілометрів", — додала вона.

Удари ЗСУ

Протягом 17 вересня авіація Сил оборони завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ уражено два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, два зенітно-ракетних комплекси, 11 артилерійських засобів, три склади боєприпасів та станція РЕБ противника.

Нагадаємо, 17 вересня українські військові звільнили Кліщіївку під Бахмутом. Проте ворог не полишає спроб повернути собі контроль над населеним пунктом. 

Водночас начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш наголосив, що звільнення села Кліщіївка у Донецькій області є важливим елементом для подальшого контрнаступу Збройних сил України. Деокупація населеного пункту дозволила українським військам отримати плацдарм для подальшого наступу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2023 09:33