Морські дрони СБУ. Джерело: Служба безпеки України

"Мамай" працює: СБУ вперше показала свій другий морський бойовий дрон (відео)

Служба безпеки України має ще один морський дрон, який допомагає проводити операції в Чорному морі. Він має козацьку назву — "Мамай".

Про це повідомила прес-служба СБУ. Там наголосили, що проводять успішні спецоперації на морі не тільки завдяки Sea Baby. "Мамай" наразі є найшвидшим обʼєктом у Чорному морі та може розганятися до 110 км/год.

Водночас Sea Baby, як розповідав Василь Малюк, атакував Кримський міст та інші ворожі обʼєкти:

"Це не просто військово-морський дрон, а багатоцільова платформа, яка сьогодні ефективно використовується", — зазначав очільник Служби безпеки України.

Як відомо, в жовтні 2022 року морські дрони СБУ атакували ворожі кораблі у Севастопольській бухті. Тоді зазнали пошкоджень чотири військові судна, зокрема фрегат "Адмірал Макаров". А цього року дрони вразили ракетоносії "Самум" і "Павло Державін", танкер SIG, десантний корабель "Оленегорский горняк", а ще завдали пошкоджень  великому військовому буксиру "Ніколай Муру" та новітньому розвідувально-гідрографічному кораблю "Володимир Козицький".

Нагадаємо, що в серпні цього року Служба безпеки України опублікувала унікальні фото та відео надводних дронів "Морський малюк", які атакували російські цілі у Чорному морі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.12.2023 22:21