Фото: Генштаб ЗСУ

Масована атака дронів на Київ: влада розповіла, скільки "шахедів" вночі збила ППО

У ніч на п'ятницю, 25 жовтня, російські загарбники вкотре атакували Київ ударними безпілотниками типу "Шахед", які заходили у столицю кількома хвилями. Силам протиповітряної оборони вдалось збити до півтора десятка ворожих дронів.

Про це у Telegram-каналі повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Посадовець зазначив, що це вже пʼятнадцята повітряна атака на Київ за 25 днів жовтня, а ворог застосував виключно безпілотні літальні апарати. За словами Попка, вони були запущені з території Курської області та Краснодарського краю.

"На столицю баражуючі боєприпаси заходили двома великими хвилями. Перший раз повітряну тривогу в Київ оголосили близько опівночі, а вдруге — приблизно о третій ночі. Сумарно нічні тривоги тривали приблизно чотири години", — йдеться у заяві Попка.

Начальник КМВА повідомив, що за час атаки було виявлено та у різний спосіб (ППО, РЕБ тощо) знешкоджено до півтора десятка дронів ворога, що загрожували столиці України.

"Інформації щодо потерпілих не надходило. Дані оперативного зведення уточнюються", — додав Сергій Попко.

Раніше повідомлялось, що у ніч на 25 жовтня ворог атакував столицю України ударними безпілотниками. Внаслідок падіння уламків "шахедів" у Дарницькому районі Києва спалахнула пожежа.

Також зранку п'ятниці, 25 жовтня, російські загарбники здійснили атаку ударними безпілотниками типу "Шахед" на Одеську область. В регіоні працювала протиповітряна оборона.

Нагадаємо, 24 жовтня російські війська завдали удару по поштовому відділенню в Олексієво-Дружківці на Донеччині. Внаслідок ворожої атаки двоє чоловіків загинуло, ще одного травмовано.

Ще у четвер ввечері російська армія атакувала Харків керованими авіабомбами. У місті прогриміла серія вибухів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2024 07:44