Робота Сил оборони. Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Масована атака окупантів: Повітряні сили України знищили 43 цілі

У ніч на неділю, 24 березня, російські окупанти атакували Україну 29 крилатими ракетами Х-101 / Х-555 і 28 ударними БпЛА типу Shahed. Сили оборони знищили 43 повітряні цілі: 18 ракет і 25 ударних безпілотників.

Про це повідомив командувач Повітряних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.

Українські військові уточнили, що ракети загарбники запускали з 14 літаків стратегічної авіації Ту-95МС (район пусків — Енгельс, Російська Федерація), а дрони-камікадзе до нас летіли з російського Приморсько-Ахтарська та мису Чауда (тимчасово окупований Крим).

"До відбиття повітряного нападу залучали зенітні ракетні підрозділи та винищувальну авіацію Повітряних сил, мобільні вогневі групи, засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України", — зазначив Олещук.

За його словами, в результаті протиповітряного бою знищено 43 повітряні цілі: 18 крилатих ракет Х-101 / Х-555 та 25 ударних дронів Shahed-136/131 у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей.

"Усім дякую за бойову роботу! Разом — до перемоги!" — підсумував командувач Повітряних сил Збройних сил України.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, що сьогодні російські окупанти завдали третього масованого ракетного удару по Україні за останні чотири доби. Вдруге за ці дні потужну атаку пережив Київ. Повітряна тривога в столиці тривала понад дві години. Сили та засоби протиповітряної оборони над Києвом і в районі столиці уразили приблизно десяток ворожих ракет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.03.2024 08:49