Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Масована атака по енергетиці: в одному з регіонів понад 200 тисяч абонентів без світла

У ніч на четвер, 11 квітня, рашисти здійснили чергову масовану атаку по енергетиці України. Ворог випустив десятки дронів та ракет по Харківській, Київській, Запорізькій, Одеській та Львівській областях.

Як повідомив заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба, станом на зараз найскладніша ситуація в Харківській області. Там понад 200 тисяч абонентів Харківщини залишилися без електрики.

"Там понад 10 ракетних ударів лише по місту. Країна-терорист намагається знищити інфраструктуру Харкова та залишити місто в темряві. Наразі вже є перебої з електрикою в області — більш як 200 тисяч абонентів Харківщини залишилися без електропостачання", — зазначив він.

За словами Кулеби, метрополітен досі не працює, він слугує для містян станом на зараз як укриття.

"Енергетики та профільні служби аналізують наслідки терористичної ворожої атаки. Фахівці, місцева та обласна влада працюють, щоб якнайшвидше ліквідувати наслідки атаки. Окупанти ще раз вирішили воювати проти кранів та світла. Координуємо заходи, аби мережі працювали. В людей буде електрика попри атаки ворога", — наголосив посадовець.

Нагадаємо, цієї ночі ворог атакував близько п'ятої ранку. Більшість ракет росіяни поцілили на Запорізьку, Харківську та Львівську областіУ Запорізькому районі пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури. На Львівщині були під прицілом об'єкти газорозподільчої інфраструктури у Стрийському районі та електропідстанція — у Червоноградському.

За даними Повітряних сил, усього вночі захисники неба знищили 18 ракет та 39 безпілотників. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.04.2024 09:35