Фото: ЛОДА

Масово хворіють діти: у Китаї зафіксували спалах загадкового вірусу

Новий респіраторний вірус масово вражає дітей у Китаї. Тамтешні лікарні переповнені батьками та дітьми, які очікують зустріч з медиками.

Про це повідомляє Sky News.

Джерело нагадало, що 22 листопада Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила про скупчення недіагностованої пневмонії у дітей на півночі Китаю.

Тайванське агентство FTV News зробило репортаж, в якому йдеться, що дитячі лікарні в Пекіні та Ляоніні, розташованих на відстані 500 миль один від одного, "перевантажені хворими дітьми".

Один з громадян розповів агентству про симптоми у хворих.

"Багато, багато госпіталізовані. Вони не кашляють і не мають жодних симптомів. У них просто висока температура, і у багатьох розвиваються вузлики в легенях", — сказав він.

Своєю чергою ВООЗ направила офіційний запит Китаю про надання додаткової інформації, а також лабораторних результатів зареєстрованих спалахів серед дітей. Організація рекомендувала китайським громадам вжити профілактичних заходів, включаючи вакцинацію, носіння масок, дотримання дистанції від хворих людей, перебування вдома під час хвороби та регулярне миття рук.

ВООЗ також попросила додаткову інформацію про тенденції циркуляції відомих патогенів та навантаження на системи охорони здоров'я. Водночас влада Китаю пов'язує цей сплеск з похолоданням, а також зі скасуванням обмежень на COVID-19 і циркуляцією відомих збудників.

Нагадаємо, за даними The Guardian, ревакцинацію від коронавірусу і щеплення від грипу краще робити разом, ніж окремо. Про це свідчать результати дослідження, представленого на щорічному саміті з питань вакцинації в американському Бостоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.11.2023 16:27