Фото: Freepik

Вбиває за 24 години: у світі виявили новий смертельний вірус

У державі Бурунді, що в Західній Африці, виявили новий вірус, який здатен вбити людину за 24 години. Троє місцевих жителів вже померли від таємничого вірусу.

Про це пише mirror.co.uk.

Згідно з повідомленнями місцевих ЗМІ, у районі Базіро був оголошений на карантин після того, як туди перемістили на лікування двох інфікованих людей.

Невідомий мікроб спричиняє такі симптоми, як лихоманка, головні болі, запаморочення та блювоту. 

Медсестра з медичного центру "Мігва" повідомила, що хвороба "швидко вбиває", і всі три випадки смерті настали протягом 24 годин після того, як у пацієнта з’явилися симптоми.

Міністерство охорони здоров’я Бурунді вже виключило Еболу та Марбург і уважно вивчає вірус, який, ймовірно є заразною геморагічною хворобою. Органи охорони здоров’я в країні намагаються стримати розповсюдження вірусу.

Нагадаємо, у США виявили смертоносний грибок. Candida auris тепер набув статусу "невідкладної загрози" — найвищого рівня небезпеки. Смертельно небезпечний, стійкий до ліків грибок з'явився у США у 2016 році. Зараз швидко поширюється і набуває ще більшої стійкості до медикаментів через пандемію COVID-19.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.03.2023 10:40