Збірна України з футзалу. Джерело: ФІФА

Матч півфіналу ЧС з футзалу Україна — Бразилія: де та коли дивитись поєдинок

У середу, 2 жовтня, відбудеться півфінальний матч чемпіонату світу-2024 з футзалу між збірною України та Бразилії. Матч пройде в узбецькому Ташкенті.

Як повідомляє "Суспільне", матч Україна — Бразилія стартує о 18:00. Пряма трансляція гри буде на місцевих телеканалах Суспільного (Суспільне Київ, Суспільне Херсон і так далі), а також телеканалі та Youtube-каналі Суспільне Спорт.

Зауважимо, що українська команда вдруге в історії зіграє у півфіналі ЧС з футзалу. Так, наша збірна на цьому чемпіонаті світу виграла вже чотири матчі. Після розгрому на старті турніру від Аргентини (1:7), українці виграли дві гри групової стадії: в Анголи (7:2) та Афганістану (4:1). У плей-оф українська збірна вибила Нідерланди (3:1) та Венесуелу (9:4).

Українська збірна з футзалу на рівні півфіналу чемпіонату світу гратиме вперше за 28 років. Водночас на мундіалі у 1996 році українці теж зустрічалися з Бразилією та зіграли у нічию на груповому етапі турніру. Тоді матч закінчився з рахунком 2:2.

Варто наголосити, що бразильська збірна — це найтитулованіша збірна з футзалу. Вони виграли п'ять з дев'яти чемпіонатів світу. Наприклад, найближчий переслідувач бразильців — збірна Іспанії, лише двічі ставала чемпіоном світу з футзалу.

Зокрема, захисник бразильської збірної Марлон у коментарі ФІФА заявив, що вважає Україну чудовою командою.

"Особливо в атаці, вони відіграли ідеальний матч проти Венесуели. В їхньому складі високі, сильні гравці. Дуже поважаємо збірну України і остерігаємося їх. Але, на мою думку, у нас чудовий склад, чудова команда і є все для того, щоб докласти зусиль та вийти у фінал", — заявив футзаліст.

Нагадаємо, раніше українські футзалісти перемогли команду Нідерландів із рахунком 3:1 в 1/8 фіналу чемпіонату світу, який триває в Узбекистані. "Синьо-жовті" вдруге у своїй історії пройшли до чвертьфіналу таких змагань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 02.10.2024 11:22