Олексій Навальний. Джерело: соцмережа X

Матері Навального видали офіційне повідомлення про смерть сина

Прес-секретар Олексія Навального Кіра Ярмиш підтвердила його смерть у тюрмі. Вона заявила, що російського опозиціонера вбили.

Про це Кіра Ярмиш написала на своїй сторінці у соцмережі Х (колишній Twitter).

"Олексія Навального вбито. Його смерть настала 16 лютого о 14:17 за місцевим часом, як написано в офіційному повідомленні, виданому матері Олексія", — зазначила Ярмиш.

За її словами, співробітник колонії заявив, що тіло Навального перебуває в Салехарді: його забрали працівники російського Слідчого комітету для проведення "дослідження".

"Ми вимагаємо, щоб тіло Олексія Навального негайно видали його сім’ї", — додала речниця.

Як відомо, у грудні минулого року російського опозиціонера Олексія Навального перевели у виправну колонію №3 в селищі Харп Ямало-Ненецького автономного округу Росії.

За даними Bild, Олексія Навального, про смерть якого стало відомо 16 лютого, збиралися обміняти найближчими тижнями або місяцями. Опозиціонера могли обміняти на кілера російських спецслужб Вадима Красікова, який убив колишнього чеченського командира у парку Тіргартен у центрі Берліна.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден закликав продовжувати допомагати Україні після смерті російського опозиціонера Олексія Навального. Він акцентував на дорогоцінному часі, який невпинно втрачають політики тоді, коли Київ потребує підтримки.

Нагадаємо, що вчора Міністерство закордонних справ Великої Британії викликало представника російського посольства. Це пов’язано з повідомленнями про смерть російського опозиціонера Олексія Навального.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.02.2024 13:11