Фото: ілюстративне Джерело: "Укрінформ"

Мати померла від обстрілів, а дитина — від зневоднення: у міськраді Маріуполя розповіли трагічну історію сім'ї через терор рашистів

У березні 2022 року у Маріуполі під час російської окупації трагічно загинули матір та донька. Дитині на момент загибелі було всього шість років.

Про це повідомила Маріупольська міська рада.

Трагедія сталася рівно два роки тому 8 березня. У міськраді пригадали, що вже на 13-й день великої війни в Україні маріупольці страждали від дефіциту питної води. Тоді місцевих мешканців, які залишилися без води, рятував випавший сніг. Його збирали та використовують як воду.

"Серед трагедій – смерть 6-річної дівчинки через зневоднення. Її мати померла від російських обстрілів, а дитину дістали з-під завалів зруйнованого будинку. Врятувати її не вдалося", — йдеться у повідомленні.

Що відомо про загиблу дитину

За даними Маріупольської міської ради, дівчинку звали Таня. Її будинок піддався обстрілам. Мама дівчинки загинула, а Таня опинилася під завалами. Її змогли дістати лише через кілька днів.

"Маріуполь спіткало страшне горе. В результаті блокади нашого рідного міста померла ще одна дитина. Причина смерті — зневоднення. Таню дістали з-під завалів зруйнованого будинку. Її мати загинула. Ми не можемо сказати, скільки часу наша маленька, сильна маріупольчанка боролася за своє життя. Ми не можемо собі уявити, скільки страждань довелося винести ні в чому невинній дитині. Останні хвилини свого життя вона була одна, знесилена, злякана, яка відчуває страшну спрагу", — розповідали раніше у Маріупольській міськраді.

До того ж, як зазначається, того дня із Запоріжжя відправилася гуманітарна колонна, щоб привести маріупольцям продукти та медикаменти. Проте, в черговий раз російські окупанти зірвали спробу створення "зеленого" коридору для евакуації людей. Рашисти почали прорив в місто з щильним вогнем по всім районам, щоб маріупольці продовжували вмирати у блокаді.

Нагадаємо, 4 березня повідомлялося, що у Маріуполі російські окупанти проводять облави на дорогах. Таким чином вони посилюють так звані "заходи безпеки" на окупованих територіях перед "виборами Путіна".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.03.2024 11:45