Скріншот з відео

Матиме значний вплив на війну: США відреагували на будівництво в Росії заводу "шахедів"

Поява в Росії заводу з виробництва дронів-камікадзе Shahed матиме значний негативний вплив на війну в Україні. Він забезпечить окупантів новим "на порядки більшим" запасом безпілотників, ніж той, що вона змогла закупити в Ірану до цього часу.

Відповідного висновку дійшли аналітики з Розвідувального управління Міністерства оборони США, пише CNN.

За даними аналітиків, завод з виробництва безпілотників, який зараз будується, як очікується, забезпечить Росію великим запасом безпілотників. У розвідці США наголошують, що Іран регулярно переправляє до РФ обладнання, яке допомагає у будівництві заводу. Воно, ймовірно, завершиться на початку 2024 року. 

У квітні США оприлюднили супутниковий знімок запланованого місця розташування заводу з виробництва безпілотників, розташованого в російській особливій економічній зоні "Алабуга", приблизно за 960 км на схід від Москви.

Представники розвідки переконані, що Росія може отримати від Ірану і нові дрони — Shahed 101 — така версія менша і легша, ніж ті БпЛА, які вже отримала країна-агресор.

Нагадаємо, Збройні сили України отримають нові зенітні боєприпаси до самохідних установок Gepard. Вони мають важливе значення для збиття російських дронів.

На початку липня гендиректор заводу Армін Паппергер повідомляв, що Німеччина запустить в Україні завод із виготовлення бронетехніки. Концерн Rheinmetall — найбільший німецький виробник зброї — сподівається відкрити виробництво орієнтовно через три місяці. На ньому планують випускати 400 бойових танків щороку. Завод облаштують на Заході України. Серед іншого, на ньому будуть навчати українців обслуговувати танки та інші броньовані машини, які виробляє Rheinmetall.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2023 20:44